Google Veo ile Röportaj Videoları Nasıl Yapılır?
Yapay zekânın video üretiminde ulaştığı son noktalardan biri olan Google Veo, artık gerçekçi röportaj videoları oluşturmak için de kullanılabiliyor. Özellikle içerik üreticiler, gazeteciler, eğitimciler ve markalar için bu teknoloji büyük fırsatlar sunuyor. Peki, Google Veo ile sıfırdan bir röportaj videosu nasıl hazırlanır? İşte adım adım rehber:

Google Veo Nedir?
Google Veo, metinden video oluşturan bir yapay zekâ modelidir. Google DeepMind tarafından geliştirilen bu sistem, verilen açıklamalara göre gerçekçi sinematik videolar üretebilir. Hareketli kamera açıları, doğal ışıklandırma ve insansı mimikler gibi detaylarda son derece başarılıdır.
🛠 Röportaj Videosu Oluşturma Süreci
1.
Hedef ve Konsept Belirleyin
Her şeyden önce, röportajınızın konusunu ve amacını belirlemeniz gerekir:
- Kimi konuşturacaksınız? (örneğin: bir uzman, tarihî karakter, marka temsilcisi)
- Röportajın teması ne olacak? (örneğin: iklim krizi, yapay zekâ, tarihî olaylar)
2.
Röportaj Senaryosunu Yazın
Google Veo, metne dayalı çalıştığı için önceden iyi yapılandırılmış bir senaryoya ihtiyacınız vardır. Bu metin, hem soruları hem de cevapları içermeli. Örnek:
Soru: Merhaba, bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
Cevap: Elbette. Ben Dr. Cem Aslan, 15 yıldır iklim bilimi üzerine çalışıyorum...
Not: Eğer sanal bir kişi konuşturuyorsanız cevapları kendi üslubuna uygun şekilde yazmanız gerekir.
3.
Google Veo’ya Metin Girdisi Sağlayın
- Metni girin: "A close-up interview scene with a climate scientist in a well-lit studio. He speaks directly to the camera."
- Diyalogları yazın: Röportajın her bölümü için açıklayıcı komutlar verin.
- Görsel detay ekleyin: Arka plan, ışık, kıyafet, kamera açısı gibi detayları komuta dahil edin.
4.
Yüz & Ses Seçimi (Opsiyonel)
Google Veo, önceden tanımlanmış karakterleri oluşturabiliyor veya sizin tarif ettiğiniz kişi tipine uygun yüz ve mimikler oluşturabiliyor. Gelişmiş kullanıcılar için:
- Kendi avatarınızı yaratabilir,
- Gerçek bir kişiyi temel alan sahte video oluşturabilirsiniz (etik kurallara dikkat!).
Ayrıca Google’ın diğer modelleri (örneğin AudioLM) ile doğal ses sentezi de mümkündür.
5.
Videonuzu Oluşturun
Komutları girdikten sonra Google Veo, kısa sürede sinematik kalitede bir röportaj sahnesi üretir. Eğer video bölümlere ayrılmışsa, her birini ayrı ayrı oluşturup birleştirebilirsiniz.
6.
Kurgu ve Montaj
Veo, ham video verir. Şu düzenlemeleri manuel olarak yapabilirsiniz:
- Giriş jeneriği ve kapanış müziği ekleme
- Altyazı veya başlıklar ekleme
- Sorular ve cevaplar arasında geçiş efektleri
Bu işlemler için Adobe Premiere, CapCut, DaVinci Resolve gibi editörleri kullanabilirsiniz.