Metin2 oynarken en çok dikkat edilen konulardan biri şüphesiz efsundur. Normalde silah ve zırhlara efsun eklenebilirken, kostümlere doğrudan efsun atılamaz. Ancak bazı yöntemler sayesinde kostümlerinize de ek bonuslar kazandırabilirsiniz. İşte adım adım anlatım:
Yani resmi serverda oyuncunun kendi başına efsun eklemesi imkânsızdır.
Bu tamamen oynadığınız serverin sistemine bağlıdır.
1. Resmî Sunucularda Kostüm Efsunu
- Global ve TR sunucularında kostümlere manuel olarak efsun eklemek mümkün değildir.
- Kostümlerde gelen bonuslar, kostümün kendisinde hazır bulunur (örnek: +%5 saldırı hızı, +%200 EXP, +1500 HP).
- Bu bonuslu kostümler genellikle etkinliklerden veya Nesne Market üzerinden elde edilir.

2. PVP Sunucularda Kostüm Efsunu
Birçok özel PVP serverde “kostüm efsun sistemi” eklenmiştir. Bu sistem sayesinde:- Kostüm Efsun Nesnesi ya da Kostüm Bonus Taşı gibi özel itemler bulunur.
- Bu itemi kostüm üzerine sürükleyip bırakarak normal efsun mantığıyla bonus alabilirsiniz.
- Efsunlar genelde şu şekilde olabilir:
- %15 Canavar Gücü
- %10 Kritik Vuruş
- %2000 HP
- %10 Büyü Hızı

3. Kendi Serverini Açanlar İçin
Eğer bir PVP server sahibiyseniz:- item_proto dosyası üzerinden kostümlere ek slot açabilirsiniz.
- Kaynak kod tarafında (source) kostümlere APPLY değerleri eklenerek efsun sistemi aktif edilebilir.
- Böylece oyunculara özel “kostüm efsun nesnesi” hazırlayabilirsiniz.
Sonuç
- Resmî Metin2 sunucularında kostüme efsun eklenmez.
- PVP serverlerde bu özellik varsa, özel itemler ile eklenebilir.
- Server sahipleri kod tarafında düzenleme yaparak bu sistemi kendileri ekleyebilir.