Yimo Reklam
Reklam
Reklam
Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

MAKALE Ücretsiz Banner Nasıl Yapılır? Canva ile Adım Adım Rehber

Görsel tasarımlar, web sitelerinden sosyal medyaya kadar her yerde dikkat çekmenin en etkili yollarından biridir. Özellikle bannerlar; kampanya, reklam, duyuru veya tanıtımlar için sıkça kullanılır. Peki hiçbir tasarım bilgisi olmadan, tamamen ücretsiz bir şekilde profesyonel görünümlü banner nasıl yapılır? İşte Canva ile adım adım rehber.

1754927714554.png

1. Canva’ya Giriş Yapın​

Öncelikle Canva sitesine giriş yapın. Hesabınız yoksa e-posta adresiniz veya Google hesabınız ile hızlıca ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Canva, tarayıcı üzerinden çalıştığı için ek bir program indirmenize gerek yoktur.

2. Banner Şablonlarını Bulun​

Canva ana sayfasındaki arama çubuğuna “banner” yazarak arama yapın. Karşınıza YouTube bannerı, web sitesi bannerı, sosyal medya reklam bannerları gibi farklı kategoriler çıkacaktır. İhtiyacınıza uygun olanı seçin.

3. Ücretsiz Şablonları Filtreleyin​

Canva, hem ücretsiz hem de ücretli (Pro) şablonlar sunar. Yalnızca ücretsiz şablonları görmek için:

• Sol üstteki Filtreler bölümüne girin.
  • Fiyat > Ücretsiz seçeneğini işaretleyin.

Bu şekilde yalnızca ücretsiz kullanabileceğiniz banner tasarımları listelenecektir.

4. Tasarımı Düzenleyin​

Beğendiğiniz bir şablonu seçip Canva düzenleyicisine geçin. Burada:

• Metinleri çift tıklayarak değiştirebilirsiniz.
  • Renkleri, yazı tiplerini, ikonları ve arka planları sol panelden düzenleyebilirsiniz.
  • Kendi logonuzu veya görsellerinizi “Yüklemeler” kısmından ekleyebilirsiniz.

💡 İpucu: Taç (👑) simgesi olan öğeler Pro üyelik gerektirir. Ücretsiz çalışmak için bunları kullanmamaya dikkat edin.

5. Bannerı İndirin​

Tasarımınız hazır olduğunda sağ üst köşedeki İndir butonuna tıklayın.

• Format olarak PNG veya JPG seçebilirsiniz.
  • Şeffaf arka plan istiyorsanız Pro üyelik gerekir; ancak normal arka planlı PNG ücretsizdir.

6. Daha Özgün Bannerlar için Ek Kaynaklar Kullanın​

Canva’daki içeriklerle sınırlı kalmak istemezseniz, Pixabay, Pexels veya Unsplash gibi ücretsiz stok görsel sitelerinden arka plan veya görseller indirip Canva’ya yükleyebilirsiniz.

Sonuç​

Hiçbir tasarım tecrübesi olmadan, tamamen ücretsiz bir şekilde profesyonel banner hazırlamak Canva ile mümkün. Üstelik platformun sunduğu şablonlar, yazı tipleri ve renk seçenekleri sayesinde kısa sürede ilgi çekici görseller oluşturabilirsiniz.

Eğer web siteniz, sosyal medya hesaplarınız veya reklam kampanyalarınız için dikkat çekici bir banner arıyorsanız, Canva sizin için en pratik ve ekonomik çözümlerden biri olacaktır.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap